ÈXIT DEL TALLER SOBRE “SITUACIONS AMB RESPONSABILITAT PENAL EN LA PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS: COM PREVENIR-LES”

ÈXIT DEL TALLER SOBRE “SITUACIONS AMB RESPONSABILITAT PENAL EN LA PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS: COM PREVENIR-LES”

Més d’una trentena de persones han assistit i participat activament al taller co-organitzat pel Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Manresa i Ialaena amb l’objectiu de donar a conèixer quines són les situacions més habituals en què empresaris, responsables i treballadors poden incórrer en infraccions sotmeses al dret penal en accions relacionades amb la Prevenció de Riscos Laborals.

La xerrada ha anat a càrrec d’Àngel Vilarasau, professional de PRESABA amb una llarga trajectòria com a assessor d’empreses en Prevenció de Riscos Laborals, i de Laura Bueno i Ester Cornudella, de Lawes Estudi Jurídic, advocades especialitzades en Dret Penal.

Els assistents, majoritàriament responsables i tècnics de prevenció i petits empresaris, han pogut conèixer de primera mà i debatre els diferents aspectes que envolten un accident laboral o una malaltia professional i que poden tenir implicacions de caire penal, i què cal fer per prevenir-los.

Prendre consciència de la importància de la prevenció, tant per protegir la salut dels treballadors com per evitar sancions, fer tot allò que requereix el compliment de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i que tot el què es fa quedi per escrit, han estat els conceptes més repetits pels ponents.

El taller ha tingut lloc a la sala de formació del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Manresa, aquest darrer dijous 24 de gener.