Ajuts Programes Europeus ERA-net MANUNET III

Ajuts Programes Europeus ERA-net MANUNET III

Objecte: Ajuts destinats a incentivar la realització d’activitats d’R+D amb component internacional i en el marc del programa ERA-net MANUNET III (projectes d’R+D en l’àmbit de la fabricació avançada)
Organisme responsable:

Àmbit: R+D-fabricació avançada
Tipus: Subvenció
Beneficiaris:

  • Empreses o agrupacions d’empreses amb establiment operatiu a Catalunya i en col·laboració amb almenys una empresa dels països o regions participants al programa ERA-Net MANUNET III / International call 2017.
  • No poden ser beneficiaris d'aquests ajuts els agents del sistema d'R+D+I que únicament podran participar en el projecte dins de la partida de col·laboracions externes i sempre que realitzin tasques necessàries pel desenvolupament del projecte, la qual cosa haurà d'estar acreditada a la memòria del mateix.

Detalls de la convocatòria:
Tipologia d’actuacions projectes d’R+D en el sector de la fabricació i la indústria manufacturera, amb especial èmfasi en les Pimes.
Es pretén finançar projectes multidisciplinaris, desenvolupats per consorcis transnacionals (projectes d’R+D en l’àmbit de la fabricació avançada: Nous materials per l’àmbit de la fabricació, tecnologies de fabricació, tecnologies mediambientals i energètiques, tecnologies de la informació i la comunicació per a la fabricació incloent robòtica industrial, tecnologies d'enginyeria basades en el coneixement i altres tecnologies/productes relacionats amb l'àmbit de la fabricació).
La part catalana del projecte s’ha de dur a terme a Catalunya.

Característiques del projecte
El pressupost mínim del projecte (part catalana) serà de 150.000 Euros. Han de ser projectes en els quals cap país/regió participi en més del 70% de la despesa subvencionable del projecte en la fase de presentació de pre-propostes.
Els projectes s’han de presentar de forma Conjunta per part d’agrupacions d’empreses formades necessàriament per almenys dues empreses privades no vinculades (1 catalana + 1 d’una regió/país no espanyol participant al programa ERA-Net Manunet III/International call 2017), que desenvolupin el projecte i participin en el seu finançament. Aquestes agrupacions hauran d’estar regulades per un acord d’agrupació.

Els projectes hauran d’iniciar-se a partir de la data de presentació de la sol·licitud i finalitzar en un termini màxim de 2 anys.

Terminis: La convocatòria està oberta des del passat 31 de Gener, estarà organitzada en 2 fases i el termini per a la presentació de Propostes Preliminars per a la primera fase fins el 23 de Març de 2018 (17:00 CET).

Per a més informació i tramitació de l’ajut podeu dirigir-vos a Carme Alonso; telèfon 93 877 13 31; calonso@inigest.com