Ajuts reintegrables o microcrèdits per afavorir la creació d'empreses

Ajuts reintegrables o microcrèdits  per afavorir la creació d'empreses

Objecte: Concessió d'ajuts reintegrables o microcrèdits  per afavorir la creació d'empreses. Aquests ajuts s'instrumentaran a través de 3 línies diferents exposades en el punt de detalls de la convocatòria.
Organisme responsable: Ajuntament de Manresa
Àmbit: Creació d’empreses
Tipus: Crèdit
Detalls de la convocatòria:

A.” Microcrèdits” destinats a la creació d’empreses dins el Centre Històric de Manresa
Beneficiaris:

  • Emprenedors/res que vulguin iniciar un nou projecte empresarial o agafin el traspàs d’un negoci al Centre Històric de Manresa o hagin iniciat l’activitat a partir de l’1 de gener de 2017.
  • Empreses ja constituïdes, amb qualsevol forma jurídica, que obrin un nou establiment comercial o de serveis o agafin el traspàs d’un negoci al Centre Històric de Manresa, sempre i quan l’obertura o el traspàs s’hagi realitzat a partir de l’1 de gener de 2017 i el seu volum de facturació anual no superi els 500.000 euros. S’exclouran els projectes que procedeixin d’un canvi de forma jurídica d’empreses ja existents. 

Import dels ajuts:

  • En el cas d’emprenedors/res, els ajuts reintegrables poden arribar fins al 75% del pressupost de la inversió i/o despesa necessària i amb un límit màxim de 5.000,00 euros per a cadascun dels projectes. 
  • En el cas d’empreses ja constituïdes els ajuts reintegrables poden arribar al 50% del pressupost de la inversió i/o despesa necessària i amb un límit màxim de 5.000,00 euros per a cadascun dels projectes. 

 B.” Microcrèdits” destinats a la creació d’empreses a Manresa
Beneficiaris:

  • Emprenedors/res que vulguin iniciar un nou projecte un projecte empresarial o agafin el traspàs d’un negoci a Manresa o hagin iniciat l’activitat a partir de l’1 de gener de 2017.
  • Empreses ja constituïdes, amb qualsevol forma jurídica, que obrin un nou establiment comercial o de serveis o agafin el traspàs d’un negoci amb centre de treball a Manresa, sempre i quan l’obertura o el traspàs s’hagi realitzat a partir de l’1 de gener de 2017 i el seu volum de facturació anual no superi els 500.000 euros. S’exclouran els projectes que procedeixin d’un canvi de forma jurídica d’empreses ja existents.  

Import dels ajuts:

  • En el cas d’emprenedors/es, els ajuts reintegrables poden arribar fins al 75% del pressupost de la inversió i/o despesa necessària i amb un límit màxim de 5.000,00 euros per a cadascun dels projectes.
  • En el cas d’empreses ja constituïdes els ajuts reintegrables poden arribar al 50% del pressupost de la inversió i/o despesa necessària i amb un límit màxim de 5.000,00 euros per a cadascun dels projectes.

 C. “Microcrèdits” destinats a l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda 
Beneficiaris:

  • Poden ser beneficiaris d’aquests ajuts reintegrables els empresaris i empreses ja constituïdes o empreses de nova creació que exerceixin una activitat destinada al comerç, serveis o restauració i que disposin d’un establiment comercial, de serveis o de restauració a Manresa i el seu volum de facturació anual no superi els 500.000 euros.

Import dels ajuts:

  • Els ajuts reintegrables poden arribar al 50% del pressupost de la inversió inicial necessària i amb un límit màxim de 2.000,00 euros per a cadascun dels projectes 

Terminis: El termini de presentació és del 28 de desembre de 2017 al 28 de febrer 2018.

Per a més informació i tramitació de l’ajut podeu dirigir-vos a Carme Alonso; telèfon 93 877 13 31; calonso@inigest.com

ANNEX I
Condicions dels “microcrèdits”. Les condicions dels "microcrèdits" són les següents:

  • Tipus d'interès: 0%.
  • Carència: No es contempla.
  • Termini màxim de devolució: 4 anys.
  • Amortització i quotes trimestrals.

Incompatibilitats:

  • Un mateix projecte no podrà presentar-se simultàniament a la línia A i B.
  • Un projecte que hagi estat beneficiari d'un microcrèdit en la convocatòria 2016, no podrà tornar a ser beneficiari pel mateix projecte en la convocatòria actual per a les línies A i B.