Taller " El Quadre de Comandament com a eina d'anàlisi d'informació pel Sector Metall-Mecànic"

Taller " El Quadre de Comandament com a eina d'anàlisi d'informació pel Sector Metall-Mecànic"
La importància dels indicadors per a la presa de decisions en l'empresa.

Dijous 23 de Novembre a les 16.00 hores fins les 18.00 hores

Cambra de Comerç de Manresa

C/Muralla del Carme 17.-23 2ºn pis

Inscripcions : Jaume Ferrer ; jferrer@cambramanresa.org

OBJECTIUS
Introduir la cultura de l’anàlisi sistemàtic a les EMPRESES DEL SECTOR METALL MECÀNIC a través del tractament de les dades que aquestes tenen, a fi d’oferir els indicadors que cada negoci i direcció desitja per prendre les millor decisions en cada moment.
Donar a conèixer el Programa TIC Camaras que possibilita finançar la implementació dels Quadres de Comandament i altres actuacions d’incorporació de les TIC en les PIMEs.

QUÈ ÉS UN QUADRE DE COMANDAMENT?
El Quadre de Comandament és un instrument que recull de forma sintètica i sistematitzada la informació rellevant sobre la gestió, la realització d’actuacions i l’assoliment dels objectius d’una organització, amb la finalitat de ser usada pel directiu, especialment en la presa de decisions.

PERQUÈ UN QUADRE DE COMANDAMENT?
Existència de moltes dades, molta informació....no processada. Aquest és el problema que resol el Quadre de Comandament, donant respostes a preguntes com ara: On tenim la informació? Tenim aquesta informació actualitzada? Aquestes dades són correctes? Podem comparar-les amb altres períodes? Puc analitzar aquesta informació sense demanar-la a persones de l’organització que estan per altres tasques?

PER A QUI?
Empresaris, Directors, Gerents,... d’EMPRESES DEL SECTOR METALL MECÀNIC que desitgen prendre decisions que millorin la gestió empresarial en base a informació veraç i actual, mitjançant indicadors pre-fixats per la mateixa entitat que mesuren aspectes útils i reals.

RESULTATS
Ajudem a l’empresa a definir els indicadors clau donada la seva activitat, dimensió, estratègia, mercat,..., i a generar la informació necessària per crear aquests indicadors.

En resum, introduïm l’anàlisi dels indicadors estratègics a les empreses petites i mitjanes a través del Quadre de Comandament, ja siguin qualitatius o quantitatius i amb la finalitat de, a través d’aquests, posar-nos al costat de la direcció de l’entitat per facilitar la presa de decisions i millorar la gestió dels seus recursos.

PROGRAMA

  • Programa TIC Camaras de suport a la incorporació de les TIC en les PIMEs
  • Introducció als indicadors de negoci. El Quadre de Comandament com a solució.
  • Què t’interessa del teu negoci? Què en saps i què no en saps?
  • Cas pràctic del SECTOR METALL MECÀNIC

A CÀRREC DE:

  • Jaume Ferrer, Cambra de Manresa
  • Robert Gonfaus, soci de Cervera&Gonfaus i professional de ialaena
  • Jordi Jiménez, consultor de Cervera&Gonfaus

ASSISTÈNCIA GRATUÏTA PRÈVIA INSCRIPCIÓ    jferrer@cambramanresa.org