Ajudes a les empreses per a la contractació de persones en situació d'atur

Ajudes a les empreses per a la contractació de persones en situació d'atur

Objecte:
La regulació de l'atorgament d'ajudes a empreses i / o entitats, treballadors o professionals autònoms de la comarca del Bages per a la contractació, per un període mínim de 3 mesos, de persones en situació d'atur. 

Organisme responsable:
Ajuntament de Manresa

Àmbit:
Treball

Tipus:
Subvenció

Beneficiaris:

  • empreses i / o entitats legalment constituïdes, siguin persones físiques o jurídiques, que contractin persones en situació de desocupació durant un període mínim de 3 mesos.
  • els treballadors o professionals per compte propi o autònoms, sempre que contractin treballadors per compte d'altri

Detalls de la convocatòria:
Aquestes ajudes s'instrumentaran a través de 2 línies diferents:

  • Línia A: Ajudes a les empreses i/o entitats, treballadors o professionals  autònoms  per a la contractació de persones aturades per desenvolupar algun projecte d'interès general o social inclòs en el Pacte de Ciutat.

Beneficiaris, empreses i/o entitats, legalment constituïdes, siguin persones físiques o jurídiques, que contractin persones en situació d'atur durant un període mínim de 3 mesos per desenvolupar un projecte d'interès general o social comprès en algun dels àmbits establerts al Pacte de ciutat, publicat al web municipal (http://www.manresa.cat/web/article/5854-pacte-de-ciutat-2015-2019).

En qualsevol cas les persones beneficiàries hauran d'estar domiciliades al Bages o tenir un centre de treball al Bages. 

L'Ajut consistirà en cobrir el 100% dels costos salarials de la contractació del treballador/a fins a un màxim de 6 mesos.

  • Línia B: Ajudes a les empreses i/o entitats per a la contractació de persones aturades.

Beneficiaris, empreses i/o entitats, legalment constituïdes, siguin persones físiques o jurídiques, que contractin persones en situació d'atur durant un període mínim de 3 mesos.
En qualsevol cas les persones beneficiàries hauran d'estar domiciliades al Bages o tenir un centre de treball al Bages. 

L'Ajut consistirà en cobrir el 50% dels costos salarials de la contractació del treballador/a fins a un màxim de 6 mesos. En el cas que es contracti a una persona inclosa en el col·lectiu de risc d’exclusió social aquest percentatge serà del 75% del costos salarials.

L’ajut Inclou el salari brut mensual, inclosa la prorrata de les pagues extraordinàries, i les quotes a la seguretat social a càrrec de l'empresa.

Les persones a contractar seran proposades pel Centre d’Iniciatives per l’Ocupació (CIO) de l’Ajuntament de Manresa, qui pre-seleccionarà – sempre que sigui possible- vàries persones que compleixin el perfil sol·licitat per l’empresa. La selecció final la farà l’empresa d’entre les persones pre-seleccionades pel CIO.

Terminis:  El termini de presentació és del 21 de desembre de 2017 al 31 de gener 2018.

Per a més informació i tramitació de l’ajut podeu dirigir-vos a Carme Alonso; telèfon 93 877 13 31; calonso@inigest.com

 

ANNEX I

Requisits de les persones contractades

  • Estar en situació prèvia de desocupació i inscrita en el Servei d'Ocupació de Catalunya com a demandants d'Ocupació no ocupats i no cotitzin a cap dels règims de la Seguretat Social prevists en Trlgss.se haurà d'acreditar mitjançant el document en vigor d'inscripció al SOC i l'informe de vida laboral emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social
  • No haver estat contractada per l'empresa i / o entitat beneficiària en els 6 mesos immediatament anteriors a la data de sol·licitud de subvenció.
  • No tenir relació de parentiu amb l'empresari o grup d'empreses al que pertany que el contracti fins al quart grau de consanguinitat o segon d'afinitat.
  • En tot cas, les persones a contractar seran proposades pel Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació (CIO) de l'Ajuntament de Manresa, qui pre-seleccionarà sempre que sigui possible diverses persones que compleixin el perfil sol·licitat per l'empresa. La selecció final la farà l'empresa d'entre les persones pre-seleccionades pel CIO.