NUCLIS: Ajuts a la realització de projectes d'R+D amb impacte internacional

NUCLIS: Ajuts a la realització de projectes d'R+D amb impacte internacional

S'ha publicat una convocatòria referent al programa Nuclis d’R+D empresarial d'ACCIÓ, uns ajuts dirigits a les empreses catalanes que vulguin desenvolupar nous productes o serveis tecnològics d’alt risc i que responguin a les necessitats del mercat.

Objecte:
Els Nuclis són un programa d’ajuts destinats a incentivar la realització de projectes d’R+D amb un fort impacte internacional dels resultats i la tecnologia. Hi ha dues línies internacionals: Bilaterals i Unilaterals

Organisme responsable:
ACCIO

Àmbit:
R+D

Tipus:
Modalitat de subvenció.  Nuclis d’R+D empresarial localsNuclis d’R+D empresarial internacionals.

Beneficiaris:
Les empreses amb ànim de lucre (veure el punt 6 del glossari) que tinguin establiment operatiu a Catalunya i que tinguin al menys un any d'existència a data de la sol·licitud de l'ajut.

Detalls de la convocatòria:

  • Projectes de R+D de Nuclis internacionals bilaterals

Projectes entre empreses amb establiment operatiu a Catalunya i empreses amb establiment operatiu a Israel , Xile o Alemanya. Dur a terme de forma conjunta per agrupacions d'empreses, regulades per un acord d'agrupació i formades necessàriament per almenys dues empreses no vinculades (com a mínim una amb establiment operatiu a Catalunya i una altra del país amb el qual existeix acord bilateral), que desenvolupin el projecte i participin en el seu finançament, que en el cas de l'empresa amb establiment operatiu a Catalunya ha de ser despesa elegible.

  • Projectes de R+D de Nuclis unilaterals

Els projectes presentats de forma col·laborativa entre almenys una empresa amb establiment operatiu a Catalunya i un soci amb establiment operatiu en un dels àmbits territorials elegibles dins de la convocatòria (es consideren estratègics Alemanya, Israel i Xile). Tots els participants han de realitzar tasques d'R+D vinculades al projecte encara que les entitats amb establiment operatiu en un dels àmbits territorials descrits no rebin finançament públic pel projecte.

  • Quantia:

El pressupost subvencionable mínim per part de l’empresa/ses catalana/es és de 150.000€. La intensitat de l’ajut pot anar del 25% al 70% en funció de les característiques de l’empresa i de si es tracta d’una activitat de recerca industrial o de desenvolupament experimental.
Terminis:

  • BILATERALS: 23 d'octubre de 2017
  • UNILATERALS: 23 de novembre de 2017

​Contacte:              CARME ALONSO - calonso@ialaena.cat - 93 877 13 31