L'ARC obre una convocatòria de subvencions de 2 milions d'euros per fomentar l'economia circular

 L'ARC obre una convocatòria de subvencions de 2 milions d'euros per fomentar l'economia circular

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha obert una convocatòria de subvencions dotada amb 2M€ per a projectes de foment de l’economia circular. Poden participar en aquesta convocatòria empreses privades, agrupacions d’empreses, organitzacions empresarials que representin els interessos d’un sector o sindicats. .

Aquesta línia de subvencions té com a objecte el foment de projectes per a l’acceleració de la transició cap a una economia circular a Catalunya, millorant l’eficiència en l’ús dels recursos materials i desacoblant el desenvolupament econòmic global del consum de recursos.

Les accions subvencionables poden ser de tres classes:

  • Classe A. Projectes d’implementació en el mercat de nous productes o serveis de les categories següents:
    • Ecodisseny de productes o serveis que promoguin més eficiència dels recursos materials diferents de l’aigua i l’energia amb una millora de les prestacions ambientals i una reducció de l’impacte ambiental en tot el seu cicle de vida.
    • Nous models de negoci que afavoreixin l’eficiència dels recursos (servitització, economia col·laborativa, etc.).
    • Reutilització, preparació per a la reutilització, manteniment i reparació de productes i d’altres vies per allargar la vida útil dels productes i dels seus components. Aprofitament alimentari.
    • Serveis de retorn de productes usats impulsats pel distribuïdor o fabricant d’aquests productes, amb la finalitat de reutilitzar-los, remanufacturar-los o reciclar-los.
    • Remanufactura.
    • Simbiosi industrial que promogui l’eficiència dels recursos materials diferents de l’aigua i l’energia.
    • Noves aplicacions de materials reciclats.
  • Classe B. Projectes d’obtenció i testatge de prototips o projectes demostratius de nous productes o serveis de les mateixes categories que la classe A.
  • Classe C. Estudis sectorials amb accions de comunicació per a associacions empresarials o sindicals. S’inclouen l’elaboració d’estudis sobre el potencial de l’economia circular, així com les accions de comunicació que en derivin (campanyes, jornades, etc.).

L’import de l’ajut és d’un màxim del 75% de les despeses en el cas de les pimes, o del 50% si el beneficiari no és una pime, amb un màxim de 50.000 euros per projecte en el cas de projectes de les classes A o B, i de 25.000 euros per projecte per a la classe C.

Els sol·licitants poden presentar els seus projectes fins el 19 de febrer de 2021.

Tenim alta experiència en plantejament i tramitació d’ajuts en aquesta línia concreta, amb un significatiu índex d’èxit a les 3 últimes convocatòries. Més info: info@ialaena.cat