La LOPD, una oportunitat de diferenciació i posicionament

La LOPD, una oportunitat de diferenciació i posicionament

La LOPD ja no es percep només com una llei que pot arribar a sancionar, sinó com una oportunitat de diferenciació i posicionament

Pas a pas s'està aconseguint i cada vegada més empreses i professionals estan entenent que la implementació de la Llei Orgànica de Protecció de Dades és quelcom propi i necessari.

Tanmateix, segueix sent habitual tirar pilotes fora i traspassar la responsabilitat d'aplicar la LOPD a grans companyies o únicament a aquelles que treballen amb dades de salut. Aquí, probablement perquè allò de la confidencialitat entre pacient i metge està més assumit i per aquí es barregen conceptes. “Ells sí, clar, però jo sóc una empresa petita i amb prou feines treballo amb dades personals”, es pot escoltar.

Respondre així és obviar la realitat. De fet, si és de manera involuntària, el desconeixement no és excusa per saltar-se la llei. Si de debò algú creu que la seva activitat no tracta dades personals, és que més que ningú, necessita mirar cap a dintre i aprofitar les eines que la LOPD ofereix per fer una anàlisi del seu negoci, posar-ho en ordre i, molt probablement, treure conclusions sobre què està fent, què funciona i què cal millorar.

Primer pas, ordenar la casa

Fer l'avaluació que es necessita per implementar la LOPD en un negoci, ja sigui un autònom o una petita S.L. o una gran Societat Anònima és un exercici que aporta més valor que el fet final de saber que s'està complint amb la llei. I ja és important tenir la tranquil·litat que tot està correcte a nivell d'obligacions legals, oi? Doncs més valuós serà tenir la fotografia exacta d'aquest negoci. Serà una cosa provocada per la protecció de dades i el tractament d'informació personal, però sens dubte, qui vulgui treure profit del mapa que tindrà davant, tindrà nombroses vies de millora per explorar.

Gestionar des de l'ordre facilitarà el treball, minimitzarà errors, delimitarà responsabilitats, establirà una traçabilitat… i curiosament això pot tenir el seu punt de partida en el fet de creure’s que la LOPD no és només una amenaça de sanció. Fes que sigui una eina estratègica!

Més informació a:

http://www.aislopd.com