SERVEIS A LA INNOVACIÓ SUBVENCIONATS - Programa Cupons a la Innovació ACCIO 2017

SERVEIS A LA INNOVACIÓ SUBVENCIONATS - Programa Cupons a la Innovació ACCIO 2017

El Programa Cupons a la Innovació consisteix en l’atorgament d’ajuts per a la contractació de serveis d’Innovació, Ecoinnovació i Tecnològics realitzats per proveïdors acreditats per ACCIÓ.

Ajut: fins el 80% de l’import subvencionable amb un màxim de 4.000€ o 6.000€ segons el tipus d’actuació.

Termini: 16 novembre 2017 (o fins a l’exhauriment de la dotació pressupostària del Programa).

Beneficiaris: Empreses amb establiment operatiu a Catalunya que tinguin una plantilla d’entre 5 i 100 treballadors en el mes anterior al de la presentació de la sol·licitud.

Professionals ialaena acreditats per ACCIÓ:

Carme Alonso         Incentius fiscals per R+D+I

Laia Puigmal          Economia Verda

Robert Gonfaus       Finances i control de gestió

Ferran Agúndez      Gestió de la innovació

Josep Rosell            Economia Verda i en Energia i Recursos

Els ajuts dels Cupons a la Innovació 2017 es subdivideixen en tres categories:

A.1. Els Cupons de Tecnologia podran ser utilitzats per rebre els següents serveis tecnològics subvencionables:

- Estudis de Vigilància tecnològica i d’estat de la tècnica: serveis encaminats a dotar-se d’informació de l’exterior sobre ciència i tecnologia (anàlisis de la situació actual i tendències), amb l’objectiu de transformar-la en coneixement que permeti identificar oportunitats, prendre decisions amb menor risc i anticipar-se als canvis.

- Estudis de viabilitat tecnològica i industrial: serveis encaminats a determinar si és possible desenvolupar tecnològicament o industrialment un producte/servei i/o procés en condicions de seguretat amb la tecnologia disponible, verificant factors diversos com resistència estructural, durabilitat, operativitat, implicacions energètiques, mecanismes de control, escalabilitat industrial, etc., segons el camp del què es tracti.

- Desenvolupament tecnològic: serveis adreçats a obtenir un pla, esquema o disseny de nous productes, processos o serveis individuals amb un fort component tecnològic que permetin valorar la seva futura explotació comercial o utilització industrial. Pot incloure la creació d’un primer prototip funcional de producte, servei o procés no comercialitzable.

- Testeig i validació experimental: serveis adreçats a testar i validar que nous prototips, nous productes/serveis, nous materials, nous processos pilot o nous mètodes compleixen els objectius pretesos dins les especificacions fixades. No s’inclou el desenvolupament de demostradors utilitzables per a aplicacions industrials o per la seva explotació comercial.

El cost subvencionable màxim serà de 15.000 euros

La intensitat de l’ajut serà d’un màxim del 80% del cost del servei amb un màxim d’ajut de 6.000 euros.

Els serveis subvencionables podran ser realitzats únicament per proveïdors acreditats per ACCIÓ. Pels ajuts 2017 són:

- Agents tecnològics amb el segell TECNIO.

- Aquells professionals que figurin validats com assessors en el marc dels programes d'ACCIÓ, en la categoria de tecnologia.

A.2. Els Cupons d’Innovació podran ser utilitzats per rebre els següents serveis d’innovació subvencionables:

- Conceptualització de nous productes/serveis: serveis adreçats a conceptualitzar i/o dissenyar nous productes/serveis que siguin innovadors respecte als ja comercialitzats per l’empresa.

Es consideraran nous productes o serveis aquells que l’empresa no hagi produït o prestat amb anterioritat a la presentació del cupó. No es consideraran objecte de l’ajut millores contínues o actualitzacions de productes o serveis produïts o prestats i comercialitzats per l’empresa amb anterioritat a la presentació del cupó.

- Millora del model d’innovació a l’empresa: Serveis adreçats a la definició i implantació d’un model d’innovació adaptat a les necessitats de l’empresa, posant especial èmfasi en la definició de l’estratègia d’innovació i en la millora del procés d’innovació en si mateix.

Nota: Un beneficiari que hagi rebut un cupó en convocatòries anteriors per la modalitat de servei “millora del model d’innovació a l’empresa”, no podrà rebre un altre per la mateixa modalitat de servei en un període de tres anys comptats des de l’any de l’atorgament. (Base 2.2 de la Resolució)

El cost subvencionable màxim serà de 10.000 euros

La intensitat de l’ajut serà d’un màxim del 80% del cost del servei amb un màxim d’ajut de 4.000 euros.

Els serveis subvencionables podran ser realitzats únicament per proveïdors acreditats per ACCIÓ. Pels ajuts 2017 són:

- Aquells professionals que figurin validats com assessors en el marc dels programes d'ACCIÓ, en la categoria de conceptualització de nous productes i serveis i de gestió de la innovació.

A.3. Els Cupons d’Ecoinnovació podran ser utilitzats per rebre els següents serveis d’ecoinnovació subvencionables:

- Anàlisi dels processos productius i identificació de millores ambientals: serveis adreçats a identificar accions de millora ecoinnovadores en els processos productius amb l’objectiu d’incrementar l’eficiència en l’ús dels recursos i fer-los més respectuosos amb el seu entorn.

- Ecodisseny de productes i serveis: En el cas de productes i serveis existents, serveis adreçats a analitzar el seu impacte ambiental al llarg del cicle de vida del producte/servei i identificar i testar propostes de millora o serveis adreçats a desenvolupar noves aplicacions de materials reciclats; i en el cas de nous productes o serveis, serveis adreçats a ecodissenyar el producte/servei amb l’objectiu de minimitzar els impactes ambientals al llarg del seu cicle de vida. Les propostes d’accions poden incloure, entre d’altres, mesures per disminuir el consum de recursos, allargar la vida útil dels productes, prevenir la generació de recursos o facilitar la reutilització i el reciclatge.

- Foment de nous models de negoci vinculats a l’economia verda i circular: Serveis adreçats a definir nous models de negoci que assegurin un menor consum de recursos en un o més punts de la cadena de valor. S’inclourien serveis nous basats en allargar la funcionalitat dels productes (venda de “sistemes producte-servei” on es pagui pel servei en comptes pel producte, provisió de recanvis, nous serveis de reparació i manteniment, etc.) i en la recuperació del valor del producte (nous serveis de recuperació i reciclatge de components i materials, productes de segona mà, remanufactura, etc.).

El cost subvencionable màxim serà de 10.000 euros

La intensitat de l’ajut serà d’un màxim del 80% del cost del servei amb un màxim d’ajut de 4.000 euros.

Els serveis subvencionables podran ser realitzats únicament per proveïdors acreditats per ACCIÓ. Pels ajuts 2017 són:

- Agents tecnològics amb el segell TECNIO.

- Aquells professionals que figurin validats com assessors en el marc dels programes d'ACCIÓ, en la categoria d’Economia Verda.

En tots els casos es considera subvencionable el cost de la prestació a l’empresa del servei diferencial per part d’un proveïdor acreditat. No es consideren subvencionables d’altres tipus de despesa diferents del cost de l’assessorament (transferència de coneixement) per la prestació del servei com ara subministraments, fungibles, adquisició d’equipaments o d’altres despeses similars que puguin ser necessaris per a la prestació del servei.

Si hi esteu interessats no dubteu en contactar amb nosaltres:

Contacte: Xavier Codinach xcodinach@ialaena.cat Carrió 31,entl2ª; Manresa - 938771331

Més informació a: http://accio.gencat.cat/cat/cupons-innovacio2017