AJUTS per INVERSIONS d'ALT IMPACTE 2017

AJUTS per INVERSIONS d'ALT IMPACTE 2017

Objecte: Fomentar la realització de projectes d’inversió realitzats a Catalunya que es considerin d’Alt Impacte.
Organisme responsable: ACCIO
Àmbit: R+D+i
Tipus:  Subvenció
Beneficiaris: Empreses amb establiment operatiu a Catalunya que portin a terme projectes (descrits a continuació detall convocatòria), tret de les empreses amb projectes de comerç al detall i del sector immobiliari.  Les empreses que hagin iniciat processos de reestructuració que impliquin Expedients de Regulació d'Ocupació d'Extinció o que hagin tancat centres de treball a Catalunya en els darrers dos anys a comptar des de la data de presentació de la sol·licitud.
Detalls de la convocatòria:

TIPOLOGIA DE PROJECTES

1)Projectes de creació d'ocupació:

  • Centres de Serveis:  serveis i processos interns per a les empreses o centres de treball d'un mateix grup empresarial, o bé centres amb activitats de serveis. La creació mínima de llocs de treball ha de ser de 50.
  • Centres de decisió d'àmbit supraregional: com a centres que necessàriament hauran d'anar lligats a un centre de decisió empresarial establert a Catalunya que tingui capacitat decisòria sobre les funcions i estratègia de l'empresa o grup d'empreses a nivell supraregional. La creació mínima de llocs de treball ha de ser de 15.
  • Projectes Industrials, entesos com a projectes amb activitats de producció de béns mitjançant l'assemblatge o la transformació de matèries primeres o activitats de serveis a la indústria. La creació mínima de llocs de treball ha de ser de 15.
  • Centres Logístics: centres amb activitats de distribució i centres que addicionalment puguin desenvolupar tasques de manipulació i les fases finals d'acabament de producte. La creació mínima de llocs de treball ha de ser de 15.
  • Si es compleixen els requisits establerts, es considera subvencionable el cost laboral del primer any del nou personal contractat. El cost laboral inclou el salari brut i les cotitzacions socials obligatòries a la Seguretat Social a càrrec de l'empresa.

2)Projectes d'inversió empresarial en actius fixes que incorporin una nova activitat per l'empresa a Catalunya:
La despesa mínima acceptada en actius fixes materials i immaterials ha de ser de 2 milions d'euros.

3)Projectes de creació d'ocupació i d'inversió empresarial en actius fixes. Aquests han de complir les característiques i els requisits establerts als dos punts anteriors.

4)Projectes de creació de centres de R+D+i o ampliació de centres ja existents a Catalunya. Als efectes d'aquestes bases, s'entén com a centre de R+D+i, aquells establiments o àrees d'activitats d'una empresa, dedicats principalment a activitats de recerca, desenvolupament i/o innovació. Tipologia de projectes:

  • Creació d'un mínim de 8 llocs de treball vinculats a activitats de R+D+i.
  • Creació d'un mínim de 5 llocs de treballs vinculats a activitats de R+D+i i una inversió en equipament científic o de laboratori de com a mínim 500.000 euros.

5)Projectes de R+D de un mínim de 1.000.000 euros.

6)Projectes d’inversió en actius fixos vinculats a l’adquisició d’Unitats Productives d’empreses en concurs de creditors del sector industrial o serveis a la industria. Mínim inversió de 200.000 euros.

7)Projectes estratègics per l’economia catalana, que suposin la implantació de noves empreses a Catalunya o l’obertura de nous emplaçaments o diversificació d’empreses ja presents. Els projectes en aquesta categoria s’han de localitzar en algun dels municipis incloses en el mapa d’ajuts regional (ANNEX 2). La despesa mínima acceptada en actius fixes productius ha de ser de 5 milions d’euros i la creació de un mínim de 50 llocs de treball.

Quantia:

Tipologia projecte

Intensitat màxima ajut

Import màxim ajut

Creació ocupació

20%

1.000.000 euros si com a mínim el 50% dels treballadors contractats són desafavorits

200.000 euros si no s’arriba al mínim del 50% de treballadors desafavorits contractats

Actius fixes

10%

200.000 euros

Creació ocupació més actius fixes

20% per a creació ocupació

1.000.000 euros si com a mínim el 50% dels treballadors contractats són desafavorits

200.000 euros si no s’arriba al mínim del 50% de treballadors desafavorits contractats

10% per actius fixes

200.000 euros

Centres R+D+i

20% per a creació ocupació

1.000.000 euros si com a mínim el 50% dels treballadors contractats són desafavorits

200.000 euros si no s’arriba al mínim del 50% de treballadors desafavorits contractats

10% per actius fixes

200.000 euros

Projectes de R+D

25%

1.000.000 euros

Actius fixes compra unitats productives en concurs creditors

20%

200.000 euros

Projectes estratègics

10% per actius fixes

1.000.000 euros

  • La despesa de realització, per part d’un auditor de comptes, de l’informe de justificació de l’actuació subvencionada, es podrà subvencionar el 100% amb un import màxim de 1.500 euros.
  • La despesa mínima, realitzada i justificada, de l’activitat objecte de l’ajut exigible per poder considerar complert l’objectiu i la finalitat de l’ajut és del 60% del cost aprovat de l’actuació subvencionada.

Terminis: El termini de presentació de sol·licituds anirà des del 19 de setembre fins el 18 d'octubre de 2017. 

Contacte:     CARME ALONSO - calonso@ialaena.cat - 93 877 13 31

(*) S’entendrà com a treballador desfavorit tota persona que estigui desocupada en el moment de la contractació, i que compleixi algun dels requisits següents:
- No haver tingut un treball fix, entès com una relació laboral continuada, remunerat en els sis mesos anteriors a la contractació
- No disposar de qualificacions educatives de formació secundaria o professional superior
- Que tingui més de 50 anys
- Que sigui una persona adulta que visqui com a soltera i de la que depenguin una o més persones
- Que tingui menys de 25 anys