Programa Start-Ups: ajuts al creixement inicial de start-ups tecnològiques

Programa Start-Ups: ajuts al creixement inicial de start-ups tecnològiques

Objecte:
Concessió d'ajuts destinats a incentivar el creixement en fases inicials de start-ups tecnològiques, empreses emergents amb tecnologia pròpia (empreses emergents que basen la seva activitat en les aplicacions de tecnologia pròpia per a la generació de nous productes, processos, serveis o desenvolupament de nous models de negoci).

Organisme responsable:
ACCIO

Àmbit:
Tecnològic

Tipus:
L’ajut és en concurrència pública a fons perdut i sense necessitat d’aval.

Beneficiaris:

  • Empreses emergents amb ànim de lucre, amb tecnologia pròpia, amb establiment operatiu a Catalunya i que es trobin en les fases més inicials de la seva activitat empresarial. No es consideren beneficiaris els empresaris individuals.
  • S’hi poden presentar start-ups des de 3 mesos fins a 3 anys de vida.
  • Han de ser empreses emergents que tinguin la tecnologia com a factor diferencial.
  • L’ajut va especialment dirigit a start-ups en fase inicial que necessiten impuls a l’hora d’accedir a les primeres rondes de finançament privat.

Detalls de la convocatòria:

  • Quantia: S’atorga una quantitat mínima de 45.000€ i una màxima de 75.000€ per empresa. L’import subvencionable és del 75%. En cas que l’empresa ho sol·liciti, es pot lliurar una bestreta del 80% en el moment d’atorgar l’ajut, sense necessitat de garanties.
  • Despeses subvencionables: Es poden finançar totes les actuacions derivades de l’execució del pla d’empresa, des de l’administració i gestió de les operacions de l’empresa fins al desenvolupament i comercialització de productes i serveis. Els beneficiaris de l’ajut podran destinar els diners a les despeses de personal, la inversió en materials i equipaments, el lloguer d’espais, la contractació de serveis legals, l’elaboració d’estratègies de comunicació o les llicències d’ús de software, entre d’altres.

Terminis:

  • Des del dia 1 d’agost fins el dia 31 d’octubre de 2017.

Contacte:              CARME ALONSO - calonso@ialaena.cat - 93 877 13 31